derma

SELAMAT DATANG KEPADA PENGUNJUNG YANG HADIR.

Saturday, 30 July 2011

Unicamp 2011

29-30 Julai 2011-Jumaat - Sabtu-Padang SKKM

Bermula jam 3:00 petang, sesi pendaftaran dan taklimat bagi Perkhemahan atau Unicamp telah diadakan di Balai SKKM. Taklimat, panduan dan pelbagai nasihat telah disampaikan oleh Ketua Kem atau Kem Komandan iaitu Cikgu Rosdi dan dibantu oleh Cikgu Rasidi. Para peserta kem melibat murid daripada tahun 4, 5 dan 6 seramai 100 orang.
Selepas menunaikan Solat Asar peserta kem memasang khemah dengan panduan dan bantuan daripada para guru yang telah dilantik mengikut kumpulan tertentu.

Selesai memasang khemah, peserta bersiap untuk makan, Solat Maghrib, Bacaan Yasin dan Solat Isyak
Acara seterusnya bermula pada jam 9:00 malam iaitu Pecah Bendungan yang disampaikan oleh Cikgu Khariati, Ustazah Fabilah dan dengan bantuan para guru praktikal. Agenda menarik seterusnya adalah Malam Kebudayaan. Para murid dengan bantuan guru telah mempersembahkan pelbagai persembahan menarik dan mencuit hati antaranya Pentomen Kemerdekaan, Senamrobik, Dikir Barat, Tarian Melayu, Cina dan India.

Acara selesai sekitar jam 12:00 malam, namun sekitar jam 02:00 pagi, serangan angin kencang dan hujan secara tiba-tiba, menyebabkan para peserta daripada murid perempuan terpaksa dipindahkan ke kelas Tahun 6, manakala murid lelaki masih kekal di dalam khemah. Jika hujan masih berlanjutan para peserta akan dipindahkan semua ke dalam kelas.

No comments:

Post a Comment

Sila Berikan Cadangan Dan Komen Membina Anda Di Sini