derma

SELAMAT DATANG KEPADA PENGUNJUNG YANG HADIR.

Wednesday, 1 February 2012

Berita Bola Tampar

Catatan Bola Tampar SKKM

30 Januari 2012, telah berlansung perlawanan Bola Tampar peringkat sekolah di SK Bukit Changgang. Antara sekolah yang terlibat ialah SK Kg Medan, SK Sijangkang Jaya, SK Kebun Baru, SK Telok Panglima Garang, SK Kanchong Darat, SK Sungai Kelambu, SK Sungai Lang, SK Bandar Banting, SK Bukit Changgang dan SK RTB Bukit Changgang. Perlawanan bermula jam sekitar 9:00 pagi dan berakhir sekitar jam 05:00 petang. Johan telah dimenangi oleh SK Bandar Banting, diikuti Naib Johan SK Sijangkang Jaya, manakala tempat ketiga dikongsi bersama diantara SK Kg Medan dan SK Bukit Changgang.

Komen :

Tahniah kepada SK Sijangkang Jaya dan SK Kg Medan walaupun tidak menjadi Johan, namun berjaya memecahkan tembok mental dan tradisi selama ini, bahawa SK lain juga boleh menggugat dan mengalahkan SK lain yang dikatakan hebat selama ini.

Dan Tahniah..Tahniah buat SKKM kerana berjaya mengalahkan

1.SK Sg Kelambu 2-0

2.SK Telok Panglima Garang 2-0

3. SK Kanchong Darat 2-0

4. SK Bukit Changgang 2-0


31 Januari 2012 – Hari ini berlansung sesi saringan untuk memilih pemain-pemain terbaik bagi mewakili Daerah Kuala Langat, sesi latihan keras dan pelbagai teknik permainan Bola Tampar yang sebenar telah didedahkan bagi memantapkan lagi para pemain. Selama ini bagi pemain mungkin hanya beranggapan main pukul saja, janji masuk. Tapi kali ini,setiap pukulan ada misi, visi dan hala tujunya. Bukan main tampar sajee.. Dan tahniah sekali lagi bagi yang telah terpilih mewakili peringkat Daerah Kuala Langat.

Komen :

Dan bagi guru pula, nampaknya kena jadi supir la lagi..Kesiannn..Terpaksa berhutang nak bayar duit minyak dan makan anak orang. Dapatnya bila…Ntahhh..

1 Febuari 2012 – Dewan Besar Kuarters KLIA. Hari ini latihan intensif diteruskan dengan dibuat di dewan pula. Memang besar, lengkap dan pelbagai kemudahan asas disediakan. Latihan bermula agak lewat kerana masalah “orang tu tunggu orang ni, dan orang ni tak tahu nak pergi sendiri, jadi terpaksa orang tu dan orang ni sama-sama gi lewat”. Dengan segala kemudahan yang ada dan diberikan, dapat menyuntik semangat dan keazaman yang membara untuk berjaya pada 8 Febuari nanti.

Komen :

Ustaz dulu dan kengkawan yang lain, takde berlatih macam ni, jadi johan gak. Tapi johan kampong je la. Untung korang..!!

No comments:

Post a Comment

Sila Berikan Cadangan Dan Komen Membina Anda Di Sini