derma

SELAMAT DATANG KEPADA PENGUNJUNG YANG HADIR.

Sunday, 24 June 2012

Berita Yang Tertangguh Lagi..

Pembaca setia yang disayangi semua,
Maaf..Maaf..Maaf...Terlalu lama tidak mengupdate sebarang berita dan perkembangan terkini yang berlaku di SKKM.
Bukan malas..bukan tak nak buat..Tapi kekangan masa dan masalah ketiadaan line Internet cukup mengjengkelkan.
Baiklah..ini antara info terbaru yang berlaku di SKKM dalam dua bulan kebelakangan ini. Antaranya :

 Gerak Gempur Solat Tahun 5

Satu program khas dibawah Unit Panitia Pendidikan Islam khusus untuk murid Tahun 5. Mensasarkan kepada kempen kesedaran tentang kepentingan solat. Program bermula jam 6:00 petang dan berakhir jam 10:30 malam. Antara pengisian yang dilakukan ialah Bacaan Mathurat, Yassin dan Ceramah Khas berkaitan Solat yang disampaikan sendiri oleh Guru JQaf SKKM.

 Guru Besar SKKM, Cikgu Syaffei, hadir memberikan nasihat dan pesanan kepada anak-anak murid agar tidak mengbaikan tanggung jawab sebagai seorang Muslim dalam menunaikan Solat.

Jika tiada halangan, mungkin program Gerak Gempur Solat ini akan diperluaskan kepada semua Tahun. Semoga Allah memudahkan.

 Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah telah diadakan baru-baru ini di Intekma Resort, Shah Alam. Kehadiran guru memuaskan. Walaupun ada juga yang kesesatan. Antara tetamu kehormat yang hadir ialah YB Dr Yunus yang merupakan ADUN Sijangkang dan EXCO Kerajaan  Negeri Selangor serta Datuk Nordin, Timbalan YDP PIBG SKKM.

Majlis dimeriahkan dengan tayangan slaid sempena sambutan hari guru peringkat sekolah yang telah diadakan sebelum ini.

Majlis berakhir dengan acara tradisi sama seperti sebelum ini, iaitu cabutan bertuah yang hampir 99% dibolot oleh guru perempuan. ( ini tidak adil !! )


LADAP. Satu majlis peningkatan Profesionalisma Guru telah disampaikan oleh En Zolkafli Bin Tahir, Penolong Pengarah Unit Jaminan Kualiti daripada Jabatan Pelajaran Selangor.
Majlis berlansung di Bilik Mesyuarat SKKM.


No comments:

Post a Comment

Sila Berikan Cadangan Dan Komen Membina Anda Di Sini