derma

SELAMAT DATANG KEPADA PENGUNJUNG YANG HADIR.

Tuesday, 1 January 2013

Hari Orientasi Murid Tahun 1

29 Disember 2012, Balai Serbaguna SKKM

Pada hari ini telah diadakan Hari Orientasi Murid Tahun 1 SKKM bagi sesi 2013. Seawal jam 8:00 pagi telah ramai ibu bapa / penjaga yang hadir bersama dengan anak masing-masing bagi proses pendaftaran dan pengesahan bagi sesi persekolahan 2013 yang akan bermula pada 2 Januari 2013 ini.

Antara tentatif pada hari tersebut ialah Ucapan dan Taklimat oleh Guru Besar SKKM, En Shaffei B Mohamed, Taklimat Hal Ehwal Murid oleh Puan Zaleha Bt Mohd Khalil, Taklimat KSSR dan PBS oleh Puan Ummi Fitriah Bt Awang dan juga Taklimat JQAF oleh Us Adzuan Hafiz Ahmed.

Murid-murid yang hadir bersama ibu bapa dan penjaga masing-masing telah dibawa masuk ke kelas masing-masing dan juga dibawa melawat sekitar kawasan sekolah bagi membiasakan diri dengan suasana persekitaran sekolah yang akan dihadapi nanti.

Majlis berlansung dengan baik, walaupun banyak terdapat persoalan yang diajukan oleh Ibubapa dan penjaga berkaitan isu KSSR dan juga PBS.

Berikut ialah antara gambar-gambar yang sempat diambil semasa hari Orientasi dilakukan.

 Taklimat sedang disampaikan oleh Guru Besar SKKM, Cikgu Shaffei.
 Murid diasingkan daripada ibubapa untuk sesi lawatan ke kelas dan sekitar kawasan sekolah. Juga mengenal guru kelas masing-masing
Ha..inilah namanya kantin. Tempat kamu semua akan makan-makan nanti.

No comments:

Post a Comment

Sila Berikan Cadangan Dan Komen Membina Anda Di Sini