derma

SELAMAT DATANG KEPADA PENGUNJUNG YANG HADIR.

Wednesday, 22 May 2013

Majlis Persaraan Puan Rozita

17 Mei 2013 - Majlis Persaraan Puan Rozita Bt ABd Razak
Penolong Kanan Pentadbiran SKKM

Seawal jam 7:00 pagi, Dataran Kemerdekaan SKKM telah mula dipenuhi dengan warga dan anak didik SKKM. Ini kerana hari ini adalah hari terakhir tugasan seorang guru, seorang pendidik, seorang pentadbir yang sangat disegani di SKKM iaitu Puan Rozita Bt Abd Razak akan menamatkan tugasannya pada hari ini.
Beliau akan bersara wajib pada tarikh 17 Mei ini sehari selepas sambutan Hari Guru diadakan.

Tiada kata untuk digambar tentang segala jasa dan sumbangan yang telah diberikan. Hanya ucapan jutaan terima kasih dan rasa sedih mengiringi perpisahan beliau.

Hanya gambar yang mampu berbicara..


Persembahan murid untuk guru mereka yang disayangi di Dataran Kemerdekaan SKKM.
Barisan para Pengawas bersiap sedia menyambuat ketibaan Puan Rozita ke Dewan Wawasan. 
Diatas pentas, guru tersayang diraikan. 

Ucapan wakil PPD Kuala Langat, Tuan Haji Saifol Adli. 
Tidak melepaskan peluang, merakam saat dan detik akhir pertemuan yang bila akan bertemu kembali.
Memotong kek antara acara kemuncak di Dewan Wawasan 
Barisan para Guru Besar sekitar Daerah Kuala Langat yang tururt hadir memeriahkan majlis.
Antara gambaran kesedihan anak murid yang sempat ditangkap. 
Permohonan maaf atas salah silap yang mungkin pernah dilalukukan dan ucapan perpisahan.
 Ucapan dan kata semangat akhir.
 Hanya gambar yang menjadi kenangan.

Hari, saat dan detik akhir di pejabat. Bersedia untuk meninggalkan tugasan yang menggunung selama ini.
Punch Card terakhir pada 17 Mei 2013, Hari Jumaat jam 12:00 tengahari sambil disaksikan Guru Besar Tuan Haji Shaffei Bin Mohamad.
Ratusan anak murid telah sedia menunggu untuk memberikan lambaian akhir, tanda perpisahan.

Selamat Tinggal Cikgu..
Selamat Bersara Puan Rozita..
Segala Jasa Baik dan Budi Mu akan dikenang selamanya...









Dari kami warga Pendidik SKKM 2013

Tuesday, 21 May 2013

Berita Yang Tertunggak

Assalammualaikum pembaca setia sekalian.
Maaf..Maaf..Maaf..Terlalu lama rasanya tidak mengemas kini Blog SKKM ini.
Masih mencari semangat.Ia hilang semenjak dua menjak ini.

Oleh itu banyak berita dan maklumat terkini dari SKKM yang tidak dikemas kini.
Untuk makluman..Blog SKKM yang terbaru, tercanggih dan terbaik sedang diusahakan. Doakan..

Sedang mempelajari dan terus mempelajarinya..

Untuk itu, terimalah dahulu apa yang ada..Dan ini berita yang tertunggak..

SAMBUTAN HARI GURU
16 MEI 2013, KHAMIS, SKKM

Pada 16 Mei yang disambut diseluruh alam semesta, maka begitu juga di SKKM diadakan sambutan hari guru yang bermula dengan perhimpunan di Dataran Kemerdekaan SKKM. Murid-murid diberikan taklimat ringkas apa yang akan berlaku dan dilakaukan pada hari ini.

Tepat jam 7:37 pagi, murid-murid digerakkan ke tempat yang tidak asing lagi, iaitu Dewan Wawasan SKKM untuk acara seterusnya. Apa-apa hal..Lihat dulu gambar-gambar yang ada..

Macam biasa, beratur dahulu di Dataran Kemerdekaan SKKM
Tak sabar-sabar nak memberi hadiah kepada guru tersayang. Ye ke sayang?
Apa-apa pun terima kasih sayang..
Walaupun ada hadiah tu..tulis nama guru lain..beri kat guru lain..
Berpaling tadah la tu..
Tahun 1 yang pertama kali menyambut Hari Guru..
Ehem..Ehem..Murid yang paling banyak menghafaz di SKKM..No. 2 bawah Us. Sahal
Pasukan kompang sekolah yang tidak dilatih oleh Guru Sekolah. Tetapi dilatih oleh Guru Import yang sangat best..Iaitu Guard SKKM sendiri
Sempat bergambar sebelum diarak ke Dewan Wawasan. Our GB yang best dan sangat sporting..!! Selamat Hari Guru..Wahai Guru
Suasana di dalam Dewan Wawasan. Padat, panas dan merimaskan. Tapi tetap ceria.
Tangan ditadah mengaminkan doa. Semoga perjuangan Guru terus diingati dan dihargai.
Guru-guru SKKM yang berkesempatan berada diatas pentas menyanyikan bersama-sama lagu Guru Malaysia.